Bord

Bord är vår mest underskattade möbel, vi använder det dagligen och nästan föraktar bord, men har vi någonsin hyllat bordet? Svaret är nej.

Borden hittar du nära stolar i kök, kontor och på restauranger, bordet är den möbel du "sitter mot" och där maten ställs(om du befinner dig på restaurang). Bord består oftast av fyra ben ohc en såkallad bordskiva, bordskivan är platt för att saker man lägger på bordet inte ska välta eller åka av bordet.
Benen är antingen fyrkantiga eller runda beroende på vad det är för bord du har, dom är cirka 80 cm höga för att få en såkallad ergonomisk ställning när man intar sina måltider eller arbetar på kontor, vissa hippa kontor har köpt in barbord som är en högre variant av bord, då kan benen vara mellan 120cm och 180 cm höga, oftast har man barstolar till då som är en högre variant av stolen.
Den händige gör sina bord själva, och använder dom som köpta bord i hemmet.
Bord används ganska slaffsigt i sjöspråk också, tillexempelt babord, styrbord och över bord. Det här är inga riktiga bord utan påhittade bord.

Internet

Internet är det ni har att tacka för att ni får ta del av fakta om allt, vi som redan vet allt tror att internet avvecklas om några år.
Internet är uppbyggt av tre datorer, en som står i pentagons skyddsrum, en som står hemma hos de folk som skapat lunarstorm, och min dator som jag skriver faktaomallt.blogg.se på.
Internet skapades från början för att kunna kommunicera med folk och arbetskamrater, men blev emellertid en sökmotor för porr och naket, även nyheter letar folk efter på internet.
Internet kopplar man in i sitt vanliga telefonjack och hoppas på det bästa, om det inte fungerar så ringer man och skäller på supporten. Internet har funnits sedan 1939, främst då i tyskland för att kunna kommunicera med soldater.
Anledningen till att nästan alla har internet är förmodligen för att folk har blivit facebook-torskar, eventuellt playahead-kompisar.

Barn

Barn är en typ av människa, en mycket kortare version av en människa, kan jämföras med djur och även ibland växter, det som skiljer barn från djur och växter är att barn görs av människor och lättast går det med en man och en kvinna.


Händelseförlopp av barnproduktion:

*Mannen och kvinnan pussas och kramas länge
*Mannen går därifrån och tyckte att det var skönt
*Kvinnan ligger och har ångest och mår dåligt
*Kvinnan kommer må dåligt ett bra tag framöver, ungefär 9 månader
*Mannen kommer vara både stolt och ha ångest
*Barnet kommer och får silverskedar av kvinnans mamma och pappa
*Får mer praktiska saker från mannens familj, då denna är något mer praktiskt lagd


Barn är egentligen nyttigt för två saker, dels för sig själva att de får leva, men också för familjen som skaffade barnet, barn ska börja arbeta vid 8 års ålder, då dom är mogna nog att ta ansvar.


Kändisar som har varit barn :
Py Bäckman
Roger Pontare
Kungen
Svante Thuresson
Adolf Hitler
Hanna Ljungberg

Sommar

Sommar är den årstid som kommer före hösten och efter våren, om man inte räknar med vintern så är det skapat så att årstiderna ligger i bokstavsordning baklänges, Höst, Sommar, Vår och det är ganska praktiskt om man kommer ihåg alfabetet med inte årstiderna.
På sommar blommar de flesta blommorna och de mesta är grönt i samhället, till skillnad från vintern är sommaren ganska varm, medans vintern är känd för att den är kall. Det tråkigaste med sommaren är myggorna och turisterna.
Det bästa med sommaren är att man får prova olika sorters glass då glass inte säljs övriga året. Även kylda drycker är undanplockade på övriga året. 
Grillning är populärt under sommarhalvåret, varför har forskats i på KTH, Chalmers, Kreta och Egypten, men ingen har kommit fram till varför.

Andra ord man kan gör av ordet SOMMAR:
Ram
Mars
Ros
Sars
Salva
Knyckla
Slänga
Ras
Rak
Rad
Rosrad
Radros
Sår
Rhodos

Kläder

Kläder är vad vi människor har ovanpå huden(inte hår) utan det tyget vi syr i och gör i olika färger och former för att dels se olika ut så att man blir igenkänd av folk eller oigenkänd av folk. Kläder är oftast gjorda av textilier med finns även i plåt och stål (rustningar) 
Vi har även kläder till att vara med i olika grupper i samhället.
Om du tillexempelt har jeans är du med i FFBM (Föreningen För Barnamord) vilken är en hemsk förening.
Kläder ska inte förväxlas med gips, som folk ofta har för att dom har brutit något ben i kroppen, eventuellt blivit tvugna att göra gipsavgjutning av ansiktet på sitt dagis.
Kläder är praktiskt att ha om du fryser då är det bra med tjocka kläder som skyddar för kyla, man kan även ha kläder som fungerar som att kyla kroppen, tillexempel iskläder som uppfanns av Cornelius Kellogs i USA under 1920-talet. Iskläder görs så att man plastar en tröja invändigt i två lager, sen häller man vatten mallen lagrena och lägger in tröjan i frysen över natten, om det här inte skulle fungera så finns byggsatser att köpa i din närmsta välsorterade livsmedelsbutik.

Det finns ett antal olika plagg att ha på sig, några av dessa är : Hatt, Fez, Tröja, Annorak, Rock, Byxor, Kaftan, Strumpor, Skor och Skridskor. Det mest fördelaktiga plagget under vintertiden är rock.
Hatt är endast bra om man är ful i håret.

Redan på Vikingatiden var det populärt med kläder, hjälmar med horn på, sköldar för att skyla kroppen med på krigsfälten och yxor att slå på andras frusna kroppar med.

RSS 2.0