Kläder

Kläder är vad vi människor har ovanpå huden(inte hår) utan det tyget vi syr i och gör i olika färger och former för att dels se olika ut så att man blir igenkänd av folk eller oigenkänd av folk. Kläder är oftast gjorda av textilier med finns även i plåt och stål (rustningar) 
Vi har även kläder till att vara med i olika grupper i samhället.
Om du tillexempelt har jeans är du med i FFBM (Föreningen För Barnamord) vilken är en hemsk förening.
Kläder ska inte förväxlas med gips, som folk ofta har för att dom har brutit något ben i kroppen, eventuellt blivit tvugna att göra gipsavgjutning av ansiktet på sitt dagis.
Kläder är praktiskt att ha om du fryser då är det bra med tjocka kläder som skyddar för kyla, man kan även ha kläder som fungerar som att kyla kroppen, tillexempel iskläder som uppfanns av Cornelius Kellogs i USA under 1920-talet. Iskläder görs så att man plastar en tröja invändigt i två lager, sen häller man vatten mallen lagrena och lägger in tröjan i frysen över natten, om det här inte skulle fungera så finns byggsatser att köpa i din närmsta välsorterade livsmedelsbutik.

Det finns ett antal olika plagg att ha på sig, några av dessa är : Hatt, Fez, Tröja, Annorak, Rock, Byxor, Kaftan, Strumpor, Skor och Skridskor. Det mest fördelaktiga plagget under vintertiden är rock.
Hatt är endast bra om man är ful i håret.

Redan på Vikingatiden var det populärt med kläder, hjälmar med horn på, sköldar för att skyla kroppen med på krigsfälten och yxor att slå på andras frusna kroppar med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0