Alfabetet

A är första bokstaven i alfabetet, även sista om man läser det baklänges.
B är en bra bokstav om man ska stava till Rabatt, då B ingår i ordet rabatt.
C kan lätt ersättas med S eller K beroende på uttal av ordet man vill säga
D Har man en kompis som heter Dante Aligheri är det ganska skönt att kunna förkorta honom till bara D
E Är alfabetets femte bokstav och även en förkortning för Extacy
F som i Fredsmäklare
G är första bokstaven man får om man bollar gris och missar
H är en fantastisk bokstav om stavelsen börjar på H, slutar den på H är den onödig
I är även ett ord och ett rumsadverbial
J betyder ungefär som I fast lite mer feminint
K betyder Kilometer om man lägger till ett litet m efter K
L som i Lemur på Skansen
M betyder "Ja" eller "Va gott det är" om man håller ut på det
N är ett benlöst M kan man säga
O ser ut som en ring men bör inte föras på fingret
P är förkortning för Parkering
Q är egentligen alfabetets showoffbokstav, den behövs inte till något, Q är som Harlem globetrotters ungefär
R introducerades redan under Kritaperioden
S är en bokstav med ett mörkt förflutet som ingen bör använda idag till något
T ser ut som ett kors utan översta utstickaren, hemskt
U är guldstämpling som bara svenskt guld från Uppsala får
V är W handikappade brorsa
W är ganska onödig den med, men det engelska språket bygger på den här bokstaven
X Julius Ceasar kallade X för syndens bokstav, och så är det än idag
Y är första bokstaven och första dans"steget" i den beryktade nationalhymnen YMCA med Village people
Z är poppis att klottra med svärd i Mexico, vem som gör det har vi ännu inte riktigt förstått
Å är egentligen ett litet vattendrag med fick även bli en bokstav år 1991
Ä används inte av någon som bor i Argentina, redaktionen har fått mail om Ä och tar nog bort den
Ö är som O fast med två prickar övar, också alfabetets sista bokstav

Rymden

Rymden börjar efter himlen och himlen är det blå ovanför våra huvuden om vi står utomhus under bar himmel, varför himmeln är blå och rymden svart beror på att mellan jorden och rymden finns atmosfär(tyvärr) som fungerar som konstiga solglasögon och gör allt svart till blått, alltså ljusare än det ska vara, hade rymden varit vit hade himlen varit vitare än vitaste vitt och vi(jordborna) hade blivit blinda.

Rymden består av 50% rym och 50% den, Rymden har blivit ett populärt resmål för jordbor den senaste halvåret och fortsätter att öka sina intäkter.
I rymden kan ingen höra dig skrika, så om du ska bli mördad eller rånad och vill ha hjälp av polisen, så gör du bäst i att flytta dig till jorden fort.

"Om tio år är hela rymden exploaterat av souvernirshoppar och hotell" säger rymdexperter på jorden.
Rymden är egentligen varken intressant eller spännande även om det kan framstå i vissa artiklar, man kan tyvärr inte göra något i rymden, alla arkadhallar, bowlinghallar, simhallar och annat underhållande sprängdes för 50 år sen under det stora rymdupproret mellan jordbor och andra jordbor. 
På ena sidan stog jordbor som tyckte det var kul med rymden och att spela i arkadhallar i rymden, på den andra stog jordbor som hellre ville bygga vinstdrivande projekt i rymden, Till exempelt borra efter olja, bygga kontor och bryta järn i rymden. Båda lägren av jordbor blev så osams att de skickade ut 459 atombomber i rymden och sprängde allt som var påbörjat. Ingen fick vad de ville, alla blev missnöjda, istället för att samsas om all yta i rymden så sprängdes allt.

Uppehåll

Det är precis vad ni har upplevt, ett uppehåll är en tidsperiod där man inte gör vad man skulle, jag har haft ett blogguppehåll, jag har alltså inte bloggat nu på 3 dagar, det är ett blogguppehåll.

Uppehåll är bra även i krig för att kunna vila, då kallas det vapenvila, i sport heter det inte vapen, där heter det antingen halvtid eller periodpaus.
Andra ord för uppehåll är paus, timeout, rast, fest.

Det är viktigt att alla olika yrkesgrupper får ha sina pauser, utom jourrelaterade yrken, dom gör bäst i att jobba hela tiden så som låssmeder, elektriker, rörmockare, svensk kassaservice.

Natt

Natt är precis som dag utom den lilla skillnaden att det oftast är mörkt på natten (undantaget sommartid).
På natten(mörkt) sover allt som oftast människan och vilar upp sig för en ny dag(ljust) och oftast drömmer man om saker som har hänt eller som inte har hänt.
De flesta affärerna och arbetsplatserna är stängda på natten eftersom att de oftast har skymningsrelää i låsen och så fort det blir mörkt så låses lokalerna och ingen kommer varken ut eller in.
Natten är en utmärkt tid för att känna på nattlivet i olika städer, till nattlivet räknas oftast att dricka alkoholhaltiga drycker och dansa.
Eftersom det är så oerhört mörkt under natten kan man behöva lampa eventuellt solljus(som det är hårdvaluta på under natten).


Många djur är aktiva under natten och jagar mat, till dessa hör :
Mård
Uggla
Gam
Katt
Varg
Bläckfisk

Vatten

Vatten består till 100% av vatten, om det inte är saltvatten, då består det till hälften salt och hälften vatten.
Vatten är ett av våra 7 element, de andra är grus, sand, jord, asfalt, kottar och eld, många räknar med luft till de 7 elementen, det stämmer inte alls. Och sen finns det element(radiatorer) som innehåller vatten, om du vet med dig att du har vattenburen värme kan du med all säkerhet veta att dina element(radiatorer) innehåller vatten, men ta inte ut vattnet ur elementen, låt det ligga.

Vissa anväder vatten för att ta bort smuts från sig själva, detta kallas tvagning och var populärt under medeltiden, nuförtiden använder vi lera att tvätta oss med.

Vatten är....

..en bristvara (HAHAHA)
..ett bra redskap när man fiskar
..ett underlag för vattenskidåkning
..gjort av is som smält
..kall ånga



Ordspråk om vatten :

"Blod är tjockare än vatten"
"Jag ser inte skogen för allt vatten"
"Den som gapar efter vatten, mister ofta hela skatten"
"Frukt är också godis"

Lögnhals

Lögnhals, icke att förväxla med vanlig hals (som sitter mellan axlarna och huvudet) eller gaphals (som är en helt normal kroppsdel), är en benämning på en person som far med osanning. Då en normal (frisk) person håller sig till fakta och verklighet bär sig lögnhalsen allt som oftast illa åt med skryt, lögner och rövarhistorier. Lögnhalsen kan bli upp emot två meter lång, i förekommande fall ännu längre och saknar ryggrad. Honan är farligast  då hon kombinerar sina lögner med list, sluga baktankar och onda uppsåt. Hanen är mer harmlös och har egentligen bara en liten penis.

Vanliga synonymer är ljugpotta och mytoman. Kända lögnhalsar är Pinoccio, teskedsgumman, göteborgare och Ingvar Kamprad.

/HS

Djur

Djur är levande djur som går runt i naturen, ett dött djur heter kött.
Det finns över 20 olika arter av djur i hela världen bland annat finns det rovdjur och däggdjur. Ett djur kan vara både däggdjur och rovdjur.
Men se upp där ute, 80% av alla djur som lever är giftiga, antingen har de gift i sina taggar, klor eller huggtänder, giftet är till för att paralysera bytet som dom precis ska äta. I Sverige har det blivit så populärt med giftiga djur att vi har importerat 300 000 fler giftiga arter (baserat på 2008 års gifttabell).

Många djur går att tillaga och att äta till lunch eller middag, exempelvis kan en kyckling bli en kyckling och currygryta, en ko kan bli en couer de filé provencal.

Gris är vanligast att ha till frukost (julskinka, karré och grisfötter)

Skaldjur är djur som lever med skal (sniglar, hummer, sniglar, musslor, kräftor, krabba, sniglar) De går utmärkt att bara koka upp i öl, dill och mycket salt.

Många religioner förbjuder och förbannar djur som mat. Om man är i kina ska man inte be om tillexempelt orm till middag, för då får man det, det är skitäckligt. (såg ett program där ormen rörde sig fortfarande på tallriken, den var uppstyckad i 10 cm stora bitar och bara låg där och sprattlade. Såg äckligt ut, kan ha varit gott.)

Häst är bra som både bruksdjur och matdjur, men se till att äta upp den efter den har gjort sitt jobb, annars får du dra din skördetröska själv.

Hamster är inte bra för någonting.

Get ger god mjölk och fint skinn.

Guldhamster är bara ett skämtnamn, den är inte gjord i guld och den producerar inget guld. Likaså guldfisk.

Silverfisk är ingen fisk utan små djur som ofta bor i fuktiga utrymmen.

Giraff är ett kul djur, halsen är lång och kroppen är kort, det ser ut som en häst med lång hals och med hästhuvud.

Åsna, Mula och Mulåsna är alla avkommor från hästen från början och ser ut som hästar som fått blåtiror.

Statyer är ofta gjorda i sten eller brons, och ska inte misstas för djur, utan dom är just statyer.

Elefanten är vårt största landlevande däggdjur och är rädd för möss. (löjligt)

Möss är vårt minsta musdjur och skrämmer elefanter.

Trisslotten är vårt plattaste djur med en tjocklek på 1 mikrometer.

I Norrköping finns Sveriges största djurhotell, djurhotellet Kolmården klarar av att ta emot 50 olika gäster av olika arter.


/MC

Mascara

Mascara är en tjejgrej som bör finnas i handväskan tillsammans med busskort, alvedon, ipren, voltaren och megafon. Försök att undersöka saken nästa gång du träffar en tjej.

Mascara sitter på en rund pensel med hårstråna utåt för att lättare nå in i ögat.

Mascara är som tjära tjejer har på ögonen för att inte se för fula ut, hittills har det fungerat bra och tjejer har sett ganska snygga ut. Mascara är också populärt om man inte har någon penna och behöver skriva upp något.

Mascara bör inte blandas ihop med kajal eller läppglans, är mascaran slut kan du istället använda stekfett om det har rätt nyans.

Mascara uppfanns redan av dom gamla grekerna år 500 F Kr. som skönhetssalva att ha mellan tänderna, sedan har den vandrat uppåt med åren i ansiktet och tillslut fastnat i ögonen.

Har man en bra mascara kan man nog få den såld för 50 kronor på antingen blocket.se eller också närmsta antikhandel.

Vissa mascaror har den egenskapen att den både förlänger ögonfransen och gör den fylligare, det här är ett skämt som svenska staten har anmält till jämo.

Vill du vara säker på att du köpt en riktigt bra mascara så köp de som är testade på djur innan, så du inte blir blind eller spyr av lukten.

/MC

Tatueringar

En tatuering är ett resultat av en snefylla utomlands eller också något väldigt fint mellan en person.
Tatuering gör man antingen med bläck och knappnål, eller i en såkallad tatueringsstudio.
Både alternativen är att föredra.
Man skjuter alltså in små små mängder bläck under huden och låter det vara kvar, man tar alltså inte bort bläcket efter man har skjutit det under huden.


Exempel på vad man kan tatuera (motiv):

Mås (om man gillar havet)
Gås (om man gillar skåne och att äta svartsoppa)
Lås (om man jobbar som plit)
Kaffekopp (om man dricker mycket kaffe)



Exempel på vad man kan tatuera sig (på kroppen):

På sin egen kropp
På någon annans kropp
På sina djur
På andra djur
På djur man inte känner
Inte på vilda djur


/MC


Jobb

Först och främst vill jag hälsa er välkomna till den här nya bloggen. Se den gärna som ett komplement till Wikipedia eller NE. Vi kommer tyvärr inte ha tid med att lägga upp om allt men vi ska försöka skörda av dom viktigaste begreppen och jag börjar alltså med jobb:


Ett jobb(arbete) är en sysselsättning som man utför dagtid, nattetid eller juletid, Jobb(arbete) är även en väldigt bra inkomstkälla, dessutom är inkomstkällan laglig till skillnad mot tillexempelt smuggling, hembränning och hästdressyr.
Har man tråkigt en dag kan man tillexempelt skaffa sig ett jobb(arbete) och några som har tusentals jobb(arbetenn) att välja på är http://www.arbetsformedlingen.se/ Här kan du välja och vraka, men se upp, många utav arbetena kräver att du har arbetat med andra svårare saker innan, eller att du tillexempelt har läst en viss kurs i skolan.
Ca 13 miljoner av alla i Sverige har ett jobb, några har fler och kan ibland tycka att dom är lite bättre.

Exempel på jobb:

Fyrväktare (Ensamt arbete)
Frisör (Kul arbete)
Fallskärmsskräddare (Farligt arbete)
Bartender (Tråkigt arbete)
Pensionär (Väldigt lätt arbete)
Hjärnkirurg (Ganska svårt arbete)
Djurmatare på djurpark (Viktigt arbete)


Om arbetsförmedlingen inte har något jobb till övers går det alltid att gå till närmsta bondgård och fråga om man tillexempelt får mocka stallet mot en måltid eller kanske fylla på sin vattenflaska.

Hoppas det har varit en lärorikstund för er. Adjö

/MC


RSS 2.0