Bord

Bord är vår mest underskattade möbel, vi använder det dagligen och nästan föraktar bord, men har vi någonsin hyllat bordet? Svaret är nej.

Borden hittar du nära stolar i kök, kontor och på restauranger, bordet är den möbel du "sitter mot" och där maten ställs(om du befinner dig på restaurang). Bord består oftast av fyra ben ohc en såkallad bordskiva, bordskivan är platt för att saker man lägger på bordet inte ska välta eller åka av bordet.
Benen är antingen fyrkantiga eller runda beroende på vad det är för bord du har, dom är cirka 80 cm höga för att få en såkallad ergonomisk ställning när man intar sina måltider eller arbetar på kontor, vissa hippa kontor har köpt in barbord som är en högre variant av bord, då kan benen vara mellan 120cm och 180 cm höga, oftast har man barstolar till då som är en högre variant av stolen.
Den händige gör sina bord själva, och använder dom som köpta bord i hemmet.
Bord används ganska slaffsigt i sjöspråk också, tillexempelt babord, styrbord och över bord. Det här är inga riktiga bord utan påhittade bord.

Kommentarer
Postat av: Herr Hjälp

Jag kan inte hitta något föremål i mitt hem med en sådan beskrivning som du ger här. Hittade 3 pinnstolar under trappen, men det var allt! Vart rekommenderar du att införskaffa ett sådant så kallat "bord"? Finns det något krav på vilken färg ett "bord" ska ha? Snälla, upplys mig!

2009-10-15 @ 22:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0